ويكون الدوم مجروش -------ليمونة --------وملعقة عسل نحل --------حتجيبى الجوافة ثم تقطعيها ثم تضعيها فى الخلاط
وحوالى نصف كوب من الماء لان احنا مش عاوزين الماء كثير لان احنا عاو زين تكون الجوافة مركزة ----------ثم
تعصرين ليمونة --------ثم تضعى عصير الدوم ال انتى محضراة ويكون كوب من ال تمن ال انتى جيباة -------------
ثم تضيفى ملعقة عسل نحل ولاتكترى منة لان الوم بة سكر ------- وتضربى كلة فى الخلاط ------------------
ملحوظة ----لو عاوزة الجوافة بالبزر مفيش مانع لو عاوزة تصفيها مفيش مانع
وتخدى هذا الخليط قبل الغذاء بنصف ساعة----------- وممكن لو عاوزة بدل الدوم كركدية ممكن
فوائد الجوافة واستعمالاتها
و تعتبر الجوافة واحدة من الفواكة الغنية بالعناصر المفيدة لجسم الانسان .
و أهم هذه العناصر هو فيتامين C انة تحتوي كل ثمرة جوافة على كمية من هذا الفيتامين
و الجوافة من أغنى المصادربفيتاميناتA ,B1 ,B2 كما أنها غنية بالكالسيوم و الفوسفور لهذا تعتبرفاكهةجيدة للنباتيين والذين لا يتناولون اللبن و مشتقاته.
تحتوي الجوافة أيضاً على الرايبوفلافين و الثيامين و حمض البانتوثينيك وهي كلها مواد عظيمة ومفيدة للجسم.
و الجوافة غنية بالبكتين مهمة لصحة الأنسان
و يحتوي اللب أيضاً على أحماض عضوية عديدة مثل حامض الليمون و الماليك
يستخدم زيتب بزرة الجوافة صلصة للسلطة وهو يدخل في صناعة الجبن و الكتشب .تستخدم أوراق الجوافة لعلاج الجروح والام الأسنان وهو كمادة قابضة,
ليست هناك تعليقات :
إرسال تعليق